Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

El 30% de la població mundial té problemes d'obesitat, segons un estudiA Espanya, el 20% de les dones majors de 20 anys són obeses i el 16% dels homes.


Un estudi sobre els efectes en nens i adults de la sobrecàrrega i l'obesitat, en què ha participat la Universitat de València (UV), revela que més de 2.000 milions de nens i adults pateixen problemes de salut relacionats amb l'excés de pes, un 30 per cent de la població mundial.

L'estudi, publicat a la revista "The New England Journal of Medicine", s'ha realitzat en 195 països i durant 25 anys (1980-2015).

El treball, del qual és coautor el catedràtic de la UV Rafael Tabarés-Seisdedos, adverteix que un percentatge creixent de persones moren per problemes de pes en augmentar malalties com les cardiovasculars, la diabetis o diversos tipus de càncer.

Dels 4 milions de morts atribuïdes a l'excés de pes en 2015, gairebé el 40% es va produir entre les persones amb un índex de massa corporal (IMC) estava per sota del llindar considerat "obès".

Els resultats, segons l'investigador, són "realment alarmants" a nivell global, també per a Espanya, i especialment per a grups de població més vulnerables com nens, i adverteix que "estem subestimant la magnitud del sobrepès i l'obesitat i les conseqüències sobre la salut ".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: