Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

El Parlament aprova la llei d'universalització de l'assistència sanitàriaLa proposta tira endavant amb el vot en contra del PPC i l'abstenció de Cs


El ple ha aprovat aquest dijous la llei d'universalització de l'assistència sanitària amb el vot contrari del PPC , l'abstenció de Cs i el vot favorable de la resta de grups. La norma estableix que totes les persones residents a Catalunya tenen dret a l'assistència sanitària amb càrrec als fons públics mitjançant el Servei Català de la Salut (CatSalut) i que la forma d'acreditar-ho serà l'empadronament.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha destacat que amb aquesta llei "es restaura la universalitat perduda", en al·lusió al decret que va aprovar el 2012 el govern espanyol que deixava sense cobertura gratuïta les persones immigrades en situació irregular. Des del PPC han criticat que el Govern impulsi aquesta normativa quan l'espanyol està treballant en una norma amb el mateix objectiu a escala estatal.

La llei estableix que serà l'empadronament el mitjà per acreditar la residència a Catalunya per tenir accés a la sanitat pública. El 2012, el govern espanyol va establir la necessitat de ser beneficiaris del sistema nacional de salut de l'Estat per poder accedir-hi i això deixava fora tots aquells immigrants en situació irregular. El Govern va emetre en resposta una instrucció que garantia l'accés en gairebé tots els supòsits però que establia una carència de tres mesos d'empadronament.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: