Lleida
10 - 21° C (boira i sol)
97% 26 km/h

14 novembre 2018

Un total de 501 metges d'atenció primària de l'ICS a Lleida estan cridats a la vaga del 26 al 30 de novembreEl sindicat de metges reclama la disminució de les càrregues assistencials, la reposició de 920 professionals i recuperar poder adquisitiu


El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de facultatius a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) del 26 al 30 de novembre. El sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta, la reposició de 920 professionals "perduts amb les retallades" i la recuperació del poder adquisitiu "arrabassat des del 2010" i que xifren en prop d'un 30%. També reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. Un total de 5.700 metges de 288 equips d'atenció primària estan cridats a secundar la vaga davant d'una situació que qualifiquen "d'extremament crítica".

El sindicat Metges de Catalunya ha presentat aquest dimecres a Inspecció de Treball i a l'ICS una convocatòria de vaga de facultatius –metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs- prevista durant cinc dies, del dilluns 26 al divendres 30 de novembre. "El sistema sanitari català està a urgències, però l'atenció primària està a l'UCI. Hem de prioritzar el malalt de l'UCI i, per tant, considerem que ara mateix la prioritat és l'atenció primària", ha alertat el secretari del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Óscar Pablos, en una roda de premsa del sindicat per anunciar la convocatòria de vaga.

Per demarcacions, els facultatius que estan cridats a la vaga són 4.136 de les comarques de Barcelona; 624 de Girona; 501 de Lleida i 464 de Tarragona, segons dades de Metges de Catalunya. Ara Treball haurà de decretar els serveis mínims de la vaga.

La direcció de l'ICS anunciarà "compromisos concrets" en els propers dies i creu que desconvocaran la vaga a la primària

El director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, s'ha mostrat convençut aquest dimecres que trobaran "punts d'acord" amb els professionals en els propers dies i que el sindicat Metges de Catalunya, majoritari, desconvocarà la vaga de facultatius a l'atenció primària de l'ICS prevista del 26 al 30 de novembre. Argimon ha afirmat que des de la direcció de l'ICS, que és el principal proveïdor d'atenció primària, i del Departament de Salut comparteixen "bona part" de les demandes del sector i ha assegurat que presentaran en els propers dies un pla "amb accions a curt, mitjà i llarg termini" i "amb calendaris concrets, pressupost concret per a cada acció i, per tant, amb compromisos concrets".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: