Lleida
8 - 18° C (sol)
97% 26 km/h

22 gener 2018

El Vall d’Hebron utilitza la realitat virtual per formar cirurgiansCirurgians del centre han desenvolupat un projecte que permet seguir una operació de pròtesi de maluc amb realitat virtual immersiva


Cirurgians del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Vall d’Hebron han enregistrat per primera vegada a l’Estat una intervenció de pròtesi de maluc en realitat virtual immersiva . Això permet a qualsevol persona que reprodueixi l’enregistrament situar-se dins el quiròfan amb una visió de 360º. Per fer-ho només es necessita disposar d’unes ulleres de realitat virtual 360º per telèfon mòbil.

Els impulsors del projecte, els doctors Alejandro Hernández, cap de secció de la Unitat de Cirurgia del Maluc, i Víctor Barro, metge adjunt de la mateixa unitat, van detectar la necessitat de disposar d’eines d’aquest tipus per a la formació dels seus companys. Fins ara, només s’havien pogut seguir operacions amb la tècnica de la reproducció en temps real (streaming), que limita l’experiència de l’espectador.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: