Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h

23 juny 2017

Els dos morts per malaltia meningocòccia no portaven la vacuna contra el serogrup C, sistemàtica a partir del 2000L'Agència de Salut Pública de Barcelona qualifica el cas "d'únic" en els últims 30 anys, influït per patologies de base de les persones afectades


Les dues persones usuàries d'un centre ocupacional per a discapacitats intel·lectuals de Barcelona que han mort a causa d'una infecció provocada per una malaltia de la meningocòccia no estaven vacunades contra el serogrup C.

Així ho ha explicat aquest dijous Joan Caylà, del servei d'epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, qui ha deixat clar que "no estaven vacunades perquè estrictament no els tocava", ja que aquesta vacunació es va introduir a Catalunya l'any 2000 i es recomana als nens de 4 mesos, 12 mesos i 12 anys. De fet, les víctimes són un home de 39 anys i una dona de 61 anys. Caylà ha titllat el brot de "molt desafortunat i únic" i que no se n'havien produït dos casos junts en els darrers 30 anys a Barcelona.

Així mateix, ha recalcat que "segurament la patologia de base de les persones afectades" hi ha afectat i ha estat "determinant" perquè "eren persones amb discapacitat amb patologies cròniques, pulmonars i cardíaques".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats