Lleida
16-33° C (destapat)
97% 26 km/h

27 maig 2017

Formen alumnes i professors en suport vital bàsicL’Equip d’Atenció Primària Tremp ho ha posat en marxa a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Tremp


L’Equip d’Atenció Primària Tremp —amb la col•laboració de professionals de l’Hospital Comarcal del Pallars i del SEM— ha iniciat, el dijous 26 de gener, un programa de formació en suport vital bàsic que tindrà una periodicitat anual i que està adreçat als alumnes i professors de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Tremp.

Aquesta activitat formativa teoricopràctica té com a objectiu que la ciutadania prengui consciència que pot presenciar una aturada cardiorespiratòria i que això la motivi per aprendre les competències bàsiques en les tècniques de ressuscitació cardiopulmonar. Així, si es troba en aquest cas, la persona formada podrà posar en pràctica de manera immediata i eficient la cadena de supervivència.

L’equip docent està format per professionals d’atenció primària de l’Hospital del Pallars i del SEM territorial i també per estudiants en pràctiques que, prèviament, han rebut la formació necessària. Per a la pràctica de les tècniques s’utilitzarà material educatiu modern, com ara maniquins de simulació.

Quant a la tria dels alumnes del centre educatiu per participar en el curs, cal dir que els instituts són els llocs idonis per iniciar la formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) ja que els joves aprenen i es motiven fàcilment.

Qualsevol persona, de qualsevol edat, pot presenciar una aturada cardiorespiratòria. Per això, s’ha volgut conscienciar els joves i també els seus professors del fet que l’aturada cardíaca presenciada per algú té una supervivència cinc vegades més gran que la que es dona quan la persona està sola. Les maniobres d’RCP iniciades de forma precoç augmenten la supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus.

Informació i fotografia: ICS Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats