Lleida
-1 - 11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

Investigadors de l'ICS reclamen a Lleida més facilitats d'accés a dades de pacients per poder afinar els tractamentsUna reivindicació que s'ha posat de manifest a la 9a Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut centrada en les malalties respiratòries


Investigadors i centres de recerca de l'àmbit de la salut reclamen més facilitats per accedir a bases de dades de pacients, un requisit que consideren imprescindible per poder avançar en diagnòstics i tractaments cada vegada més personalitzats. La reivindicació s'ha posat de manifest a la 9a Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS) que ha reunit uns 250 investigadors de tot Catalunya a la Llotja de Lleida. Aquest any la Jornada està centrada en les malalties respiratòries.

El president del comitè científic, cap del servei de Pneumologia de l'hospital Arnau de Vilanova i investigador principal del Grup de Recerca en Medicina Respiratòria de l'IRBLleida, Ferran Barbé, assegura que a hores d'ara hi ha massa restriccions per poder treballar amb els milions de dades de la població de què disposa el servei públic de salut. "Les nostres eines són diners i dades, i si no ens donen eines seguirem fent com ara, cafè per a tothom", afirma. Per això reclama un canvi de paradigma que implica l'administració però que també requereix la comprensió i col·laboració dels pacients.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats