Lleida
16-33° C (destapat)
97% 26 km/h

27 maig 2017

Investigadors de l’IRBLleida i la UdL descobreixen el mecanisme que crea resistència al tractament en el càncer d’endometriÉs un dels càncers més comuns en ginecologia atès que suposa més de 280.000 casos a l’any en el món occidental, dels quals 30 han estat a Lleida


Investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Universitat de Lleida (UdL) han fet un pas endavant per reduir la resistència als fàrmacs en casos de càncer d’endometri. Els estudis realitzats demostren que la resistència al sorafenib (un fàrmac utilitzat en altres tipus de càncer i que sempre ha estat un candidat a ser emprat en en el càncer d’endometri) està causada per l’autofàgia, un mecanisme pel qual les cèl·lules tumorals sobreviuen.

Amb aquest descobriment es podran establir noves estratègies per bloquejar l’autofàgia i, per tant, es podrà enfortir l’eficàcia del medicament en els casos de càncer d’endometri. Gràcies als resultats d’aquesta recerca, realitzada mitjançant la generació de tumors in vivo de càncer d’endometri al laboratori, es podran portar a terme en un futur assaigs clínics en persones.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats