Lleida
10 - 19° C (sol)
97% 26 km/h

21 gener 2018

Investigadors lleidatans mostren la relació directa entre les proteïnes AGE i la predicció del risc cardiovascularUna prova no invasiva i ràpida permet determinar els productes de glicació avançada, unes proteïnes que emeten fluorescència i que prediuen la mortalitat en pacients renals


Investigadors de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) han demostrat la relació directa entre les proteïnes anomenades productes finals de gicació avançada, Advanced Gycation End Productes (AGE), en el procés de formació de plaques d'ateroma (greix) a les artèries en els malalts renals; una relació que permet avaluar amb precisió el risc cardiovascular real en les primeres etapes de la malaltia renal crònica. Aquesta troballa, que s'ha publicat recentment a la revista científica 'PlosOne', s'ha portat a terme pel Grup Bàsic i Clínic d'Immunologia i Endocrinologia i per investigadors de la unitat UDETMA (Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques) de l'IRB Lleida.

Els AGE són unes proteïnes que emeten fluorescència i que es poden veure al braç mitjançant un aparell no invasiu i ràpid. Aquestes proteïnes són un factor en l'envelliment i en el desenvolupament de malalties com la diabetis, l'ateroesclerosi, la malaltia renal crònica o la malaltia d'Alzheimer.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: