Lleida
-1 - 11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

Les burilles, principal font d'escombraries: 4,5 trilions van a terra cada any"Al final aquesta contaminació a la nostra cadena alimentària", alerten.


Les restes de cigarrets constitueixen la principal font d'escombraries mundial, per davant dels envasos d'aliments, ampolles i bosses de plàstic: 4,5 trilions de burilles són llançades cada any als carrers, rius , boscos i al mar amb una "gravíssima" repercussió en el medi ambient.

Aquesta és una de les principals conclusions de l'article de revisió "Contaminació ambiental per burilles de tabac. El tabac de quarta mà", presentat avui pel doctor José Ignacio de Granda, coordinador de l'àrea de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ), amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquest pneumòleg ha explicat que el 2016, gairebé 800.000 voluntaris d'un centenar de països (inclòs Espanya), reclutats per l'ONG Ocean Conservancy, van pentinar més de 40.000 quilòmetres de costa i van recollir més de 8 milions de quilos d'escombraries. Van ser les burilles les que van ocupar el primer lloc (2,1 milions), més del doble que les ampolles de plàstic (més d'1 milió).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats