Lleida
19 - 36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 agost 2018

Les infermeres lleidatanes fan un estudi qualitatiu sobre el descans dels pacients hospitalitzatsEl COILL participa una jornada per prevenir malalties causades per l’insomni crònic en el marc del projecte SueñOn®


El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) inicia aquest dimecres, 20 de setembre, un estudi sobre el descans dels pacients als hospitals amb la realització de diferents entrevistes qualitatives a diversos pacients que pateixen malalties cròniques causades per l’insomni crònic. Les entrevistes s’enregistraran en el marc de la I Jornada per a pacients: Descans saludable que se celebra demà al saló d’actes Ernest Lluch de l’Instituto de Salud Carlos III de Madrid; un acte en què prendrà part el secretari del COILL, Miquel Àngel Calderó i on les infermeres lleidatanes realitzaran les entrevistes.

Aquest estudi de les infermeres lleidatanes s’emmarca dins el projecte SueñOn®, liderat a Catalunya pel COILL, i comença amb la recerca d’informació a través d’unes entrevistes a pacients amb malalties cròniques com la hipertensió, la diabetis, la depressió, l’obesitat i, fins i tot, càncer que pretenen esbrinar qüestions com, per exemple, si descansen quan estan hospitalitzats, quines són les molèsties que els impedeixen dormir o quines millores podrien afavorir el son. També es vol esbrinar si, des del punt de vista del pacient, els professionals de la salut vetllen pel descans i com es podria millorar aquest aspecte. Val a dir que, segons la Societat Espanyola de Neurologia, més de 4 milions d’adults pateixen insomni crònic a Espanya i entre un 25-35% de la població el pateix de manera transitòria.

El projecte SueñOn® és una iniciativa d’Investén-isciii impulsada per infermeres i dirigida a tota la societat (professionals de salut, gestors, pacients,…) amb la finalitat de promoure el descans de persones hospitalitzades i, per això, s’han dissenyat una sèrie de tallers en què diferents experts exposen diferents tècniques per millorar la qualitat del son, insistint en la importància del descans com a estil de vida i la implantació d’hàbits saludables per aconseguir-ho.

La I Jornada per a Pacients: Descans saludable es basarà en la premissa que dormir bé preveu malalties. Descansar bé i tenir uns hàbits de son saludables resulta imprescindible i el no fer-ho augmenta el risc de patir malalties.

Fotografia: @Missatges

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: