Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h

23 juny 2017

Les infermeres lleidatanes s'especialitzen en diabetis i obesitat422 milions d'adults a tot el món tenien diabetis el 2014


Avui, dilluns 18 d'abril de 2017, ha donat inici el curs "Abordatge integral del pacient amb diabetis", dins el cicle formatiu del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL).

L'increment estimat de Diabetis Mellitus (DM) en els pròxims anys, tant per les previsions que ha fet l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com experts d'arreu del món, apunten al fet que l'epidèmia del segle XXI és l'obesitat, i una de les conseqüències del sobrepès és l'aparició de la DM tipus 2.

En el seu "Informe mundial sobre la diabetis", publicat el 2016, l'OMS informa que 422 milions d'adults a tot el món tenien diabetis en 2014, enfront dels 108 milions del 1980. La prevalença mundial (normalitzada per edats) de la diabetis gairebé s'ha duplicat des d'aquest any, ja que ha passat del 4, 7% al 8,5% en la població adulta. Aquest primer Informe mundial sobre la diabetis publicat per l'OMS posa en relleu l'enorme escala del problema, així com el potencial per invertir les tendències actuals. Els països poden adoptar una sèrie de mesures, d'acord amb els objectius del Pla d'acció mundial de l'OMS, per reduir les conseqüències de la diabetis.

El curs del COILL, que es perllongarà fins al 16 de maig –amb un total de 30 hores lectives–, té com a objectius conèixer el maneig del pacient diabètic en funció del tipus de diabetis DM1 o DM2, identificar els trets diferencials de la malaltia de la diabetis en funció del tipus DM1 o DM2 i aprendre les eines i tècniques d'ensinistrament en la DM1 i DM2. Entre els continguts més destacats s'abordaran generalitats de la malaltia, l'educació diabetològica, aspectes vinculats a la nutrició, l'afrontament davant la malaltia: Role Playing, tecnologies aplicades a la DM i, amb especial incidència, el peu diabètic.

La diabetis és una greu malaltia crònica que es desencadena quan el pàncrees no produeix suficient insulina (una hormona que regula el nivell de sucre, o glucosa , a la sang), o quan l'organisme no pot utilitzar amb eficàcia la insulina que produeix.

Informació: Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) / Fotografia: Missatges

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats