Lleida
15 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 maig 2018

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida inaugura un espai de jocs educatius per a nens amb diabetisLa ‘Play Zone’ crea un entorn més acollidor per als petits, que fomenta els hàbits saludables, i disposa de material didàctic que ajuda les famílies a entendre la malaltia.


Demà, dia 17 de març, a les 13 h, a les Consultes Externes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida s’inaugurarà una sala d’espera per a infants amb diabetis. L’espai té l’objectiu de fer més acollidora l’espera, fomentar els hàbits saludables i ajudar les famílies, mitjançant material didàctic, a entendre la malaltia.

Això ha estat possible gràcies a un conveni de col•laboració amb Lilly per instal•lar a l’Hospital un espai lúdic i formatiu, anomenat ‘Play Zone’, que disposa de jocs i recursos educatius. D’aquesta manera, els infants s’entretenen i es relaxen jugant, abans d’entrar a la consulta mèdica i/o d’infermeria.

A la ‘Play Zone’ es promou de forma divertida i fàcil, mitjançant el joc, la cura de la diabetis i la importància de seguir un estil de vida saludable. Es tracta d’un programa que causa un impacte positiu tant en els menors que esperen per entrar a la consulta, tinguin o no diabetis, com en els seus familiars.

L’espai disposa de taules i cadires, i de material didàctic perquè els nens juguin, pintin i llegeixin, a les zones de lectura, on hi ha contes educatius com ara el protagonitzat per la miqueta Coco, el primer personatge de Disney amb diabetis. Amb un llenguatge senzill, aquests contes expliquen com Coco pot fer la mateixa vida que els nens de la seva edat perquè coneix la malaltia i planifica com tractar-la.

El personatge va sorgir l’any 2011, mitjançant un acord mundial entre Lilly i Disney, per reduir l’impacte de la diabetis en la infància amb un missatge positiu davant d’aquesta malaltia.

D’aquest nou espai, se’n beneficiaran uns 100 infants diabètics que actualment visiten la consulta de diabetis del Servei d’Endocrinologia de l‘Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida; el segon de Catalunya a acollir aquesta iniciativa que, properament, s’estendrà a altres centres catalans.

Informació i fotografia: ICS Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: