Lleida
17 - 32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 agost 2018

Màquines expenedores de fruita per a la tornada a l'escolaEls instituts tendeixen a canviar la brioixeria per aliments saludables


Amb l'inici del nou curs escolar, els responsables d'alguns instituts espanyols han decidit buidar les seves màquines expenedores de brioixeria industrial i aliments grassos i substituir-los per altres més saludables com la fruita fresca, el pa integral o els fruits secs no fregits.

És, per exemple, el cas de la Comunitat Valenciana, on el govern regional està elaborant un decret llei segons el qual en els instituts només podrà haver màquines expenedores que ofereixin aliments saludables com llet desnatada i semidesnatada, iogurts baixos en greixos i sense sucre afegit , pa integral i fruita fresca, entre d'altres.

I només es podran vendre altres productes si la part que no supera les 200 quilocalories i d'aquest total, els greixos no excedeixen el 35%, expliquen fonts de l'executiu autonòmic.

Els experts en nutrició destaquen la importància d'una alimentació saludable en edats primerenques i recorden que a Espanya l'excés de pes infantil suposa un problema que ja afecta més del 40% dels nens.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: