Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Salut tanca el 20% de llits hospitalaris de Lleida a l'estiu i reforça els CAPDoten de 24 metges i 24 infermeres als CAP de municipis on hi ha més presència de temporers


El Servei Català de Salut (CatSalut) tancarà durant els mesos d'estiu el 20,6% de llits hospitalaris de la Regió Sanitària de Lleida Ponent, un 2,5% més que les que Salut va tancar durant l'estiu passat. Així, a Lleida estaran disponible el 79,4% dels llits, mentre que en la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu-Aran es mantindran el 100% dels llits disponibles. Cal destacar també que es reforçarà de personal sanitari els centres d'atenció primària d'Alcarràs, Alfarràs, Almenar, Seròs, Lleida, Almacelles així com de municipis del Pla d'Urgell.

A escala de tota Catalunya, el Servei Català de Salut tancarà un total de 1.638 llits de mitjana als hospitals públics, un 11,9% del total. Això implica mantenir obertes les 12.123 dels 13.761 llits, un 88,1% del total, enfront del 86,9% de 2016. En el dispositiu especial per a l'estiu, es contractaran uns 500 professionals, especialment per a l'atenció primària de les zones costaneres. El dispositiu està activat des de dissabte passat i durarà fins al 30 de setembre. D'aquesta manera, es podrà respondre a l'activitat programada -que baixa en aquests mesos- i la urgent, seguint criteris clínics, mantenint les intervencions amb ingrés i d'alta complexitat i prioritzant la cirurgia cardíaca i oncològica. Segons Salut, "aquesta adequació funcional dels centres és temporal i adaptable a les necessitats d'assistència que es produeixin, de manera que es pugui donar una resposta adequada i flexible a tot moment".

Aquest estiu el reforç es traduirà a disposar durant aquests mesos de fins a 464 professionals addicionals, la majoria -414- corresponents als equips d'atenció primària i la resta, 50, als hospitals. Així, es contractaran 179 metges, 183 infermeres i 102 auxiliars administratius. Aquesta xifra global representa disposar, gairebé, de 100 professionals més que l'estiu passat, entre personal mèdic, d'infermeria i d'administració. Això representa un 27% més que l'any passat -quan la dotació va ser de 366 professionals-, i un increment del 52% respecte del 2015.

Ambulàncies

Finalment, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també reforça el seu dispositiu aquest estiu. Ho fa amb 26 ambulàncies addicionals i un increment total de 31.812 hores de cobertura contractades.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: