Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

Sanidad diu que no s'han distribuït ous contaminats a EspanyaEl fipronil als ous va ser detectat a Bèlgica el 20 de juliol.


L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), filial del Ministeri de Sanitat, ha assegurat que fins ara no s'han distribuït ous a Espanya contaminats per l'insecticida friponil, que ja s'han trobat a diversos països europeus.

"A partir de la informació facilitada per les autoritats europees, es confirma que fins ara no s'han distribuït productes a Espanya", informa Aecosan al seu lloc web.

L'agència espanyola va informar sobre la detecció de fipronil als ous per part de Bèlgica el 20 de juliol a través del Sistema Europeu d'Alerta Ràpida per a Aliments i Alimentació (Rasff).

Fipronil és un producte no autoritzat per al seu ús en animals productors d'aliments, i en aquest cas s'ha utilitzat per tractar la presència d'un àcar anomenat "dermanyssuss gallinae" en gallines ponedores.

Aecosan afirma que s'ha notificat que diversos estats membres han detectat aquesta substància en ous que s'han distribuït a Àustria, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França, Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Romania i Suècia.

Segons les anàlisis publicades, va ser la granja holandesa Chick Friends la que va utilitzar aquest tractament, però va ser Poultry Vision, una empresa belga de la província d'Anvers, la que va proporcionar la substància a Holanda.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: