Lleida
10 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

23 abril 2018

Una investigadora de Lleida lidera l'assaig d'una vacuna contra el VIHAconsegueix per primer cop que pacients controlin el virus sense antiretrovirals


Un assaig clínic de vacuna terapèutica contra el VIH, coordinat per la investigadora Beatriz Mothe (Lleida, 1977), ha aconseguit demostrar, per primer cop, que el sistema immunitari de les persones amb VIH es pot reeducar en alguns casos per tal d'ajudar-lo a controlar el virus durant períodes llargs de temps sense necessitat de prendre tractament antiretroviral. En concret, 5 dels 13 participants de l’assaig que han parat la medicació (38,5%) controlen el virus des de fa 5, 13, 17, 20 i 27 setmanes, respectivament.

L’estudi, que continua en marxa, es porta a terme a Barcelona amb una vacuna desenvolupada per investigadors de la Universitat d’Oxford, MVA.HIVconsv, i administrada de forma combinada amb un fàrmac, Romidepsina, que s'ha demostrat capaç de 'despertar' el virus latent dins de l’organisme. L'estudi està dirigit per IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra la Sida, i es porta a terme a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l'Hospital Clínic-IDIBAPS i el centre comunitari BCN Checkpoint.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: