Lleida
10 - 19° C (sol)
97% 26 km/h

21 gener 2018

Una prova de sang pot predir l'infart fins a 3 anys abans que passiEl nou biomarcador es detecta mitjançant l'anàlisi de plasma sanguini


Una anàlisi de sang que mesuri el nivell de microvesícules en plasma pot ajudar a predir els infarts fins a tres anys abans que succeeixin, segons un estudi realitzat per les investigadores Lina Badimon i Teresa Padró a l'Institut català de Ciències Cardiovasculars (ICCC).

L'estudi, que s'ha presentat dilluns al Congrés Europeu de Cardiologia, que congrega 30.000 cardiòlegs a Barcelona, ha demostrat que el nou biomarcador es detecta mitjançant l'anàlisi de plasma sanguini i prediu l'aparició de futurs esdeveniments isquèmics, com infarts aguts de l' miocardi, en pacients amb hipercolesterolèmia familiar amb alt risc cardiovascular.

El treball demostra que nivells elevats de microvesícules circulants (cMVs) s'associen amb un major risc d'infart independentment dels nivells de colesterol del pacient.

"Un dels principals problemes que segueix havent-hi en medicina i, especialment, a l'àrea cardiovascular és que resulta molt difícil poder predir quan un pacient pot tenir un esdeveniment isquèmic agut, ja que els punts actuals són poc sensibles", ha explicat la doctora Padró.

Les microvesícules circulants són com "petites partícules" que deriven de les cèl·lules i que es desplacen per la sang i poden provenir tant de cèl·lules activades com de cèl·lules que estan entrant en procés de necrosi o mort cel·lular.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: