Lleida
10 - 19° C (sol)
97% 26 km/h

21 gener 2018

Una recerca de l'IRBLleida i la UdL relaciona l'excés de vitamina D als vasos sanguinis amb la calcificació vascularEls resultats de la investigació permetran identificar nous tractaments per evitar la calcificació vascular en la malaltia renal crònica


Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Universitat de Lleida (UdL) han descobert que l'augment descontrolat de l'activació de vitamina D a les artèries en els malalts renals afavoreix la calcificació vascular (enduriment de les artèries). Aquest és un fenomen freqüent en pacients amb malalties renals cròniques i s'ha relacionat amb les causes de les malalties cardiovasculars.

El Grup de Recerca Translacional Vascular i Renal (Vascular and Renal Translational Research Group), que és un grup consolidat de la Universitat de Lleida i l'IRBLleida i reconegut per la Generalitat, ha publicitat recentment dos articles -un a la revista Journal of Bone and Mineral Research i l'altre a PlosOne-, en què es relaciona l'excés de vitamina D amb la calcificació vascular. Al tenir present que la malaltia cardiovascular és la primera causa de mort en els pacients amb malaltia renal crònica.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: