Lleida
18 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

20 setembre 2018

El govern espanyol vol canviar la llei perquè es consideri agressió sexual si no hi ha consentiment explícitCalvo anuncia que a partir d'ara les víctimes de violència masclista es computaran sobre el total i no per anys


La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, ha anunciat aquest dimarts la intenció de l'executiu de formar el Codi Penal perquè es consideri agressió sexual si no hi ha un consentiment explícit. "És quelcom tan rotund, tan perfecte com que si una dona no diu sí expressament tota la resta és no", ha assenyalat la ministra des del Congrés dels Diputats.

"Aquí és on està preservada la seva autonomia, llibertat, respecte a la seva persona i sexualitat", ha afegit la ministra, que també ha explicat que es vol "assegurar molt millor en termes de garanties els tipus penals que no posen en risc a través de la interpretació el que són greus delictes contra les dones". D'altra banda, Calvo ha avançat que a partir d'ara els recomptes de víctimes mortals de la violència masclista seran sobre el còmput total des que hi ha estadístiques i no per anys.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: