Lleida
13 - 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2018

Un detingut a Lleida per assaltar i robar persones d'edat avançada als ascensors dels edificisEls Mossos d'Esquadra l'acusen de dos robatoris amb violència i l'home té 17 antecedents policials per delictes de la mateixa tipologia


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous un home, de 48 anys, veí de Lleida i de nacionalitat algeriana, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació.

A principis de setembre els mossos van rebre la denúncia d'un assalt violent a una senyora d’edat avançada. Quan la víctima, de 70 anys, va obrir la porta d’un edifici al carrer Vallcalent de Lleida, un home va aprofitar per entrar amb ella al portal. Quan van arribar a l'ascensor, el lladre li va estrebar violentament la bossa de mà i va fugir ràpidament.

Posteriorment, el 19 d'octubre es va produir un altre robatori molt similar al carrer Corts Catalanes. En aquest cas, el lladre va entrar a l’ascensor de l’edifici amb un home de 84 anys. Tot seguit, el va empènyer i li va sostreure el telèfon i la cartera.

Finalment, el passat dimecres els mossos van rebre informació d'un incident molt similar, novament al carrer Vallcalent. En aquesta ocasió, la víctima va desconfiar de la persona que havia entrat amb ell a la finca i va tancar ràpidament la porta de l'ascensor sense que pogués accedir el lladre.

Els investigadors van aconseguir identificar a l’assaltant, un veí de Lleida amb antecedents per robatoris comesos amb el mateix modus operandi.

En totes les ocasions assaltava a les víctimes, persones d'edat avançada, quan tornaven a casa carregats després de comprar. Aprofitava per accedir amb ells a l'edifici amb l’excusa d’ajudar-los per obrir la porta o portar-los-hi les bosses. Un cop dins de la finca, els furtava els objectes de valor o els robava violentament.

La investigació va concloure el passat dijous amb la detenció, al carrer Humbert Torres de Lleida, del presumpte autor.

El detingut, amb 17 antecedents i molts d'ells de la mateixa tipologia, passa avui davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: