Lleida
3 - 17° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 febrer 2018

Endesa accepta pagar quatre milions d'euros als perjudicats per l'incendi que va cremar 5.000 hectàrees a Ponent el 2009Tres directius de la companyia reconeixen que un pal elèctric va caure i va causar el foc el juliol de 2009


Endesa ha acceptat pagar quatre milions d'euros a la setantena de perjudicats per l'incendi que va cremar l'any 2009 més de 5.000 hectàrees de conreus i massa forestal a les comarques de l'Urgell, la Segarra i la Noguera. Tres responsables de la companyia a Lleida quan es va originar el foc; concretament el cap de zona, el cap de manteniment i el cap de control, s'han assegut aquest dijous al banc dels acusats al jutjat penal 2 de Lleida encausats per un delicte d'incendi per imprudència greu.

Tots tres han reconegut els fets i han acceptat també el pagament d'una multa de 900 euros cadascun. L'advocat dels perjudicats (ajuntaments i particulars), Manel Busquets, s'ha mostrat satisfet amb l'acord assolit ja que implica, ha dit, el reconeixement de la culpa per part d'Endesa. Busquets ha destacat la "bona feina" dels agents rurals, que moments després de l'inici del foc ja van apuntar que un pal elèctric deteriorat de l'any 1937, que havia caigut, havia causat l'incendi. Els afectats ja han rebut la meitat de les indemnitzacions (un milió i mig) i està previst que rebin l'altre meitat en un màxim de trenta dies.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: