Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

7 de cada 10 adolescents reconeixen passar-ho malament quan no tenen accés a internetUn llibre apunta que els joves són addictes als "like" perquè proporcionen un plaer immediat


Els adolescents experimenten una sensació de recompensa immediata en fer "m'agrada" en les xarxes socials que no hauria de confondre amb la felicitat, segons el doctor en Filosofia i professor dels Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC Enric Puig Punyet.

Puig, autor del llibre "¿Cómo sobrevivir sin internet y no aislarse del mundo?" (Editorial Arpa), considera que "la sensació de felicitat que pot comportar la hiperconnexió és un miratge, i construir la identitat a partir de la resposta en xarxes provoca un cercle viciós de dependència que pot arribar a suposar quadres d'ansietat i depressió".

Segons un estudi de l'OCDE, els joves espanyols passen connectats a internet una mitjana de 167 minuts diaris entre setmana i 215 els caps de setmana, xifres lleugerament superiors a la mitjana de l'OCDE.

L'estudi destaca el grup al que crida "usuaris extrems", que està format per un 22% dels adolescents que afirma que passa més de sis hores diàries a la xarxa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: