Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Augmenten un 14,36% les operacions de comerç electrònic a CatalunyaDurant el 2016 es van registrar 38.707 moviments, 4.853 més que l'any passat


Les operacions de comerç electrònic a Catalunya han incrementat un 14,36% el 2016, han passat de les 33.854 efectuades durant el 2015, a les 38.707 de l'any passat. Aquesta és una de les dades destacades dels Indicadors de Competitivitat de l'Observatori de la Logística que presenta anualment l'empresa pública CIMALSA. Enguany, l'informe que es presentarà dimecres que ve al Palau Robert de Barcelona apunta a un pes cada vegada més important l''ecommerce' en l'economia del país. Segons un comunicat del departament de Territori i Sostenibilitat, en aquesta ocasió també s'avançaran les primeres dades del 2017 i es presentaran, per segon any, els Indicadors de logística sostenible, que donen una visió transversal i sectorial de les dades.

En els Indicadors de Competitivitat de l'Observatori de la Logística 2016 també s'han incorporat nous indicadors com el pes econòmic de la logística catalana i el valor dels intercanvis comercials amb l'Estat; el volum gestionat pel sistema logístic català i la quota model d'accés i sortida als ports catalans (oferta infraestructural); el volum de mercaderies mogut per Tràfic Marítim de Curta Distància (TMCD) i segon envàs (oferta i demanda); i el preu mitjà del sòl logístic per províncies (immologístic) o intermodalitat (eficiència).

A més, en aquesta dotzena edició s'ha inclòs un nou bloc d'indicadors centrat en Logística Urbana, molt vinculada al concepte de sostenibilitat pel seu gran impacte, gràcies a la participació de la societat en l'associació BCL Catalunya i en particular en la Comissió de Logística Sostenible i a la incorporació de l'Ajuntament de Barcelona com a font de dades i la posada en marxa de nous models d'anàlisi de tendència, com són les enquestes sectorials.

En total es presentaran més de 40 indicadors del sistema logístic de Catalunya amb més de 60 dades estadístiques addicionals que s'han obtingut a partir d'una trentena de fonts diferents. Aquesta és una eina d'avaluació contínua que es posa al servei de les empreses i dels agents amb poder de decisió i pretén ser un punt de trobada entre el teixit empresarial i la planificació de les infraestructures i serveis.

L'observatori pretén definir les necessitats logístiques de les empreses i aportar informació clau sobre les esmentades necessitats; crear un marc de referència estable al llarg del temps basat en paràmetres reals i d'objectivitat en l'observació i esdevenir una eina eficient per a la planificació i la gestió del sistema logístic amb l'objectiu de poder donar suport al teixit econòmic i empresarial.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: