Lleida
18 - 32° C (sol)
97% 26 km/h

19 setembre 2018

Els EUA aproven una norma sobre internet que acaba amb la neutralitat de la xarxaLes companyies proveïdores d'internet podran decidir quins portals bloquejar o alentir.


La Comissió Federal de Comunicacions (FCC) dels Estats Units va aprovar avui una nova norma sobre el servei d'internet que acaba amb la "neutralitat de la xarxa" que garantia una norma de 2015, per la qual cosa ara els proveïdors d'internet podran bloquejar o frenar al seu antull el tràfic de dades.

La majoria republicana a la institució reguladora votat avui a favor de la nova regla que deroga el principi de "neutralitat de la xarxa", que salvaguardava internet com un servei públic de lliure i igual accés.

Dirigida per Ajit Pai, la Comissió va prendre la decisió per tres vots a favor i dos en contra -els demòcrates- de posar fi a la regulació que va impulsar el 2014 el llavors president dels EUA, Barack Obama, i que després es va aprovar el 2015.

A la pràctica, la norma de 2015 impedia que les proveïdores d'internet poguessin bloquejar o alentir el trànsit en els portals que decidissin.

Aquest principi, que buscava garantir el lliure accés en igualtat de condicions al servei de la xarxa, va ser avui eliminat entre múltiples protestes per part de demòcrates, associacions de consumidors i algunes veus entre les files republicanes.

En el moment en què la regulació comenci a aplicar-se, les companyies proveïdores d'internet podran decidir quins portals bloquejar o alentir, inclosos els de mitjans de comunicació o difusió de vídeo, i només estaran supeditades a fer-ho públic.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: