Lleida
21 - 33° C (sol)
97% 26 km/h

16 juliol 2018

Facebook, Google i Tumbrl retiren 14 continguts per promoure l'anorèxia i la bulímiaEl CAC va denunciar diversos perfils de xarxes socials i blogs el passat mes de juliol


Les empreses proveïdores de serveis a Internet Facebook, Google i Tumbrl han retirat 14 continguts per promoure l'anorèxia i la bulímia després d'una denúncia del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) el passat 13 de juliol. Concretament, Facebook va retirar 8 dels 9 perfils denunciats; Google Spain SL cinc blogs i Tumbrl, que en tenia un, també l'ha eliminat.

En canvi, l'empresa Automattic, que en tenia un, encara el manté. En total, l'ens va denunciar 10 perfils de xarxes socials i sis blogs. L’actuació del CAC, que reclama una regulació més estricta per garantir la retirada de continguts a Internet contraris a la llei, es va iniciar arran d’una sèrie de queixes presentades per l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB). Els continguts detectats incitaven a l’anorèxia i la bulímia o impulsaven la creació d’una identitat grupal favorable als trastorns alimentaris.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: