Lleida
19 - 32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 juliol 2018

La UE elimina el "roaming" aquest dijous atenta a possibles pujades de preusDivendres passat, la Comissió Europea (CE) va avisar els països que vigilarà qualsevol tendència a incrementar els preus nacionals de serveis de telefonia mòbils després de l'abolició del "roaming".


Aquest dijous, 15 de juny, entra en vigor a tota la Unió Europea (UE) la nova legislació que elimina els sobrecostos per utilitzar el mòbil en itinerància ( "roaming") als Estats membres diferents al originari de l'usuari, mentre Brussel·les vigila qualsevol possible pujada de les tarifes nacionals.

A partir de demà, trucar, navegar o enviar missatges li costarà a un client espanyol el mateix a Sevilla que a Hèlsinki. Segons han precisat fonts comunitàries, l'aplicació de la llei s'està duent a terme de manera "relativament assossegada" en els Vint i el panorama general és "força positiu", si bé van reconèixer que seguiran en contacte amb les autoritats reguladores nacionals després del 15 de juny per conèixer el desenvolupament de la implementació de la mesura.

Les tarifes majoristes que es cobraran unes companyies a altres van quedar fixades en 0,032 euros per minut per a les trucades i 0,01 per als sms. En dades, la reducció serà progressiva: 7,7 euros per gigabyte a partir del 15 de juny; 6 euros a partir l'1 de gener de 2018; 4,5 euros en 2019; 3,5 euros el 2020; 3 euros el 2021 i 2,5 euros en 2022.

Telefónica i la italiana Tim són de les poques companyies que operen en els principals mercats europeus que esgotaran fins al 15 de juny per eliminar els sobrecàrrecs, mentre que la majoria s'ha avançat a aquest termini límit, encara que sigui només uns dies.

Divendres passat, la Comissió Europea (CE) va avisar els països que vigilarà qualsevol tendència a incrementar els preus nacionals de serveis de telefonia mòbils després de l'abolició del "roaming".

"En alguns països hi ha algunes tendències a incrementar aquests preus nacionals. Això significa que els reguladors nacionals i la CE hem d'abordar aquests assumptes molt seriosament", ha avisat el vicepresident de l'executiu comunitari per al Mercat Únic Digital, Andrus Ansip.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: