Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Un equip de científics dissenya material per a què el mòbil es carregui a la fricció amb la robaAquesta tècnica s'havia aplicat fins ara en superfícies dures.


Un equip de científics de la Universitat del Sud-est de la Xina ha aconseguit dissenyar un material piezoelèctric que en el futur podria formar part dels nostres mòbils i carregar amb el simple frec del cel·lular amb la nostra roba, informa avui l'oficial Diari del Poble.

La piezoelectricitat (polarització elèctrica en una substància) és una tècnica que s'aplica ja en camps com la construcció de vehicles espacials, submarins, míssils, o aparells mèdics d'ultrasons, però ara intenta ser aplicada en utensilis d'ús diari, va explicar el professor Xiong Rengen, cap de la investigació.

La gran innovació de l'equip de científics xinesos, publicada al número d'aquest mes de la revista "Science", ha estat el portar aquesta tècnica a materials mal·leables, ja que fins ara s'havia aplicat en superfícies dures com les ceràmiques, difícils d'usar en components electrònics.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: