Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


200 ajuntaments es mostren disposats a acollir els immigrants de l'AquariusLa Federació Espanyola de Municipis i Províncies assegura que la resposta dels consistoris ha estat "immediata" i que la llista continua augmentant


200 ajuntaments de l'Estat han mostrat la seva disposició per acollir els 629 immigrants que es troben a bord del buc Aquarius després que hagi rebut la llum verda per desembarcar a València. Així ho ha indicat el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero.

Des d'aquest dilluns, la federació es troba, per indicació de la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, coordinant les propostes d'acolliment dels consistoris de l'Estat i, segons apunta, entre els dos centenars que ja han formulat les seves propostes hi ha municipis "grans i petits, amb més i amb menys recursos", una qüestió que, segons Caballero, posa de manifest que “la solidaritat no té barreres”.

Brussel·les diu que l'Aquarius no és "responsabilitat d'Itàlia, Malta o Espanya" sinó "europea"

La Comissió Europea ha assegurat aquest dimarts que "incidents" com els de l'Aquarius "no són responsabilitat d'Itàlia, Malta o Espanya" sinó que la gestió de la immigració i el control de fronteres són una "responsabilitat europea en tots els aspectes i que afecta tots els estats membres". Així ho ha defensat el comissari d'Immigració Dimitris Avramopoulos des d'Estrasburg.

A la mateixa hora, alguns dels immigrants a bord del vaixell eren traslladats a embarcacions de la guàrdia costanera i la marina italiana per repartir-los abans d'iniciar la ruta a València. "La immigració no és una discussió teòrica, és real i tangible i afecta éssers humans, persones", ha emfatitzat Avramopoulos, reivindicant també la necessitat d'augmentar els recursos destinats a gestionar-la.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats