Lleida
16/27° C (pluja)
97% 26 km/h


Abstenció rècord a les municipals gales a causa del coronavirusLa taxa de participació no superarà el 50%, segons les estimacions


Els col·legis electorals francesos van tancar aquest diumenge les portes a la primera volta de les eleccions municipals amb la que es preveu com la participació més baixa de la història en aquests comicis realitzats en plena crisi de coronavirus, que no superarà el 50% segons estimacions. La taxa de participació queia 16 punts a les 17.00 hores (16.00 GMT) respecte a les passades, un 38,77% del cens, davant el 54,72% de 2014 a la mateixa hora.

L’alcaldessa de París, la socialista Anne Hidalgo, obté una àmplia victòria per revalidar el seu càrrec a la capital francesa, segons les primeres estimacions d’ahir.

L’ensorrament del nombre de votants es va produir després que el Govern anunciés la vigília de la votació un important paquet de mesures per frenar l’expansió del coronavirus al país. Va anunciar el tancament de tot establiment públic “no essencial”, encara que va mantenir la celebració de les municipals. Les crides a anul·lar les eleccions municipals a França a causa del coronavirus van anar creixent al país després de l’obertura de les meses electorals i malgrat les garanties presentades per l’Executiu. Diferents ajuntaments van indicar, a més, que van tenir problemes per constituir meses davant la baixa de membres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats