Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


Acaba la vaga de transportistes a l'Equador, però seguiran les protestesL'encariment dels carburants, la causa dels disturbis


Després de dos dies de bloquejos a Equador, els transportistes van posar fi aquest divendres a la vaga per l'eliminació del subsidi als carburants, encara que organitzacions socials seguiran la protesta contra les mesures econòmiques del Govern. El president de la Federació Nacional de Cooperatives de Transport Públic de Passatgers de l'Equador, Abel Gómez, anunciava a última hora de la tarda la fi de la vaga que mantenia paralitzat el país des de dijous, després d'haver lliurat al Govern les seves reclamacions.

Els gremis que s'acolliran a la mesura són els del transport pesat, autobusos i taxis, i com a rerefons a la decisió, segons va aclarir Gómez, figura l'exigència a l'Executiu d'un augment en les tarifes del transport, de manera que serveixi per alleujar l'encariment del combustible després de l'eliminació dels subsidis.

D'acord a les disposicions governamentals i en línia amb un acord creditici adoptat amb el Fons Monetari Internacional (FMI), el galó de dièsel va passar aquesta setmana de costar 1,03 dòlars a 2,27, mentre que la gasolina "extra", la de major consum al país, de 1,85 a 2,30 dòlars, encarint tota la producció.

No obstant això i malgrat l'aixecament de la paralització, el moviment indígena, sindicats i estudiants han advertit que no cessaran les mobilitzacions, sinó tot el contrari, que aquestes continuaran amb més fermesa, previsiblement a principis de la setmana que ve.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats