Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Acciona notifica a Competència una aliança amb Ilsa per ser una alternativa a Renfe en l'AVELa filial d'Air Nostrum va obtenir el vistiplau de Competència per operar un nou servei internacional d'alta velocitat entre Madrid i Montpeller, amb parada a Barcelona.


Acciona ha comunicat a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) el pacte amb Intermodalitat de Llevant (ILSA), empresa filial de la valenciana Air Nostrum, per convertir-se en el primer operador ferroviari privat en competir amb Renfe en el servei d'AVE.

Segons consta en els registres de la CNMC, el grup va notificar a finals de desembre a Competència l'operació de concentració i l'òrgan té un mes per autoritzar-la o rebutjar-la. Air Nostrum ja havia obtingut llum verd de Competència al setembre per operar un nou servei internacional de transport de viatgers en tren d'alta velocitat entre Madrid i Montpeller, amb parada a Barcelona. Segons un informe de la CNMC, aquest tren d'Air Nostrum seria més barat i més ràpid -trigaria un 10% menys que el que opera Renfe-.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats