Lleida
4-15° C (sol)
97% 26 km/h


Almenys tres morts i nou ferits en el tiroteig a la ciutat d'UtrechtLa Policia només ha confirmat la identitat d'un sospitós: Gökmen Tanis, de 37 anys i nascut a Turquia.


Almenys tres persones han mort i nou han resultat ferides -tres de gravetat- en un tiroteig ocorregut avui a la ciutat holandesa d'Utrecht, segons ha confirmat l'alcalde de la localitat, Jan van Zanen.

En un vídeo a la xarxa social Twitter, l'alcalde indica que "no es pot descartar que hi hagi diversos atacants" involucrats en els fets, encara que per ara la Policia només ha confirmat la identitat d'un sospitós: Gökmen Tanis, de 37 anys i nascut a Turquia.

D'acord amb la televisió holandesa NOS, l'únic sospitós identificat declarar davant un tribunal fa dues setmanes per un cas de violació, encara que el seu advocat rebutja confirmar si el seu client estava en llibertat vigilada durant el tiroteig ocorregut avui.

El primer ministre d'Holanda, Mark Rutte, va assegurar que Holanda "s'ha vist sorpresa per un atac" a Utrecht i va dir que "un acte de terror és un atac a una societat oberta i tolerant" com l'holandesa.

"Si és un acte de terror, només hi ha una resposta: el nostre Estat de dret i democràcia són més forts que la violència", va subratllar Rutte en una roda de premsa.

Encara hi ha molta confusió sobre el que ha passat i sobre el nombre de persones involucrades en el tiroteig, però la Policia sí que confirma que una persona va treure una arma i va començar a disparar de manera indiscriminada i continuada contra els viatgers d'un tramvia, quan s'acostava a una parada de la plaça de l'24 d'octubre, a l'oest d'Utrecht.

El presumpte autor va escapar llavors en un vehicle Renault Clio de color vermell, localitzat més tard en un carrer proper per la policia, que ha dut a terme diverses operacions de recerca, davant la sospita que l'individu s'havia atrinxerat en alguna de les cases pròximes al lloc del tiroteig.

El coordinador nacional holandès de Antiterrorisme i Seguretat, Pieter-Jaap Aalbersberg, ha assenyalat que el tiroteig té "totes les característiques d'un atac terrorista", encara que de moment no s'ha confirmat la motivació del fet.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats