Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Amnistia Internacional exigeix que es retiri l'acusació per delictes de terrorisme contra els joves d'AlsasuaL'ONG pels drets humans alerta que els acusats implicats en una baralla de bar fan front a penes de fins a 50 anys de presó


Amnistia Internacional exigeix que es retiri l'acusació de delictes de terrorisme contra els vuit joves de la localitat navarresa d'Alsasua implicats en una baralla de bar la nit del 15 d'octubre del 2016. Coincidint amb l'inici del judici dels joves aquest dilluns -tres dels quals fa més de 500 dies que són en presó preventiva-, l'ONG demana que es retirin els càrrecs pels quals, avisa, poden fer front a penes de fins a 50 anys.

"Aquesta acusació representa un ús flagrant de les lleis antiterroristes espanyoles", avisa en un comunicat Eda Seyhan, responsable d'AI en matèria de terrorisme. Segons Seyhan, els càrrecs són "totalment inadequats" i és per aquest motiu que considera que han de ser retirats. "Aquest cas és emblemàtic dels perills que s'amaguen dins d'una legislació àmpliament redactada, que pot ser usada per tipificar un acte criminal que està molt allunyat de qualsevol amenaça de terrorisme", afirma.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats