Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Aràbia Saudita condemna a mort a 5 persones pel cas de Yamal Khashoggi
La Fiscalia de l'Aràbia Saudita va anunciar ahir que cinc persones han estat condemnades a mort en primera instància per l'assassinat a l'octubre de 2018 de l'periodista Yamal Khashoggi al consolat saudita de Istanbul, encara que va exonerar de responsabilitat a Saud a l'Qahtani, assessor del príncep Mohammad bin Salman. Khashoggi, un periodista crític moderat amb el Govern saudita i columnista del diari Washington Post, va ser assassinat el 2 d'octubre de 2018 al consolat saudita d'Istanbul, en un crim escabrós que va merèixer el repudi internacional i va fer ensorrar la imatge pública de l'Aràbia Saudita. Malgrat que Nacions Unides i el Senat dels Estats Units van responsabilitzar directament a l'príncep hereu Mohammad bin Salman pel crim, l'home fort de el regne no ha estat processat.

La relatora especial de l'ONU per a les Execucions extrajudicials, Agnes Callamard, va titllar de "farsa" el judici en què cinc persones van ser condemnades ahir a mort a l'Aràbia Saudita per l'assassinat de l'periodista Yamal Khasoggi, mentre que els principals acusats, inclòs un assessor del príncep hereu Mohammad bin Salman, van ser absolts. "Els executors són culpables, condemnats a mort. Els autors intel·lectuals no només es van lliurar, amb prou feines han estat tocats per la investigació i el judici. Això és l'antítesi de Justícia, això és una farsa ", va dir. Callamard, que va encapçalar una investigació de sis mesos sobre el cas que va concloure al juny, ha indicat que els "acusats han declarat repetidament que ells obeïen ordres" i el "fiscal havia dit públicament que Al Qatani havia demanat el segrest de Jamal Khashoggi".

Per la seva banda, la portaveu per a Orient Mitjà d'Amnistia Internacional (AI), Lynn Maalouf va dir que "aquest veredicte és un encobriment que no aporta ni justícia ni veritat per Jamal Khashoggi ni els seus éssers estimats". 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats