Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Biden i Trump amb mascareta, els nous models de caganer en plena campanya presidencial als Estats UnitsL'empresa gironina actualitza la figura del mediàtic president amb el coronavirus de rerefons


L'empresa gironina Caganer.com ha llençat al mercat nous models de caganers amb el candidats a la presidència dels Estats Units Joe Biden i Donald Trump com a protagonistes. L'empresa de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha creat la figura del candidat demòcrata i ha actualitzat la de Trump, que ja havia produït fa quatre anys, incorporant-li la mascareta. Caganer.com ha volgut incidir així en la polèmica que envolta l'actual president en relació a la covid-19. En el cas de Biden, s'ha caracteritzat amb el vestit amb americana i corbata i han creat una altra versió també amb mascareta incorporada.

Caganer.com té previst presentar la resta de novetats de la col.lecció per a aquest Nadal el mes de novembre però ha avançat aquests nous dissenys coincidint amb la campanya a la presidència americana.

Precisament, els Estats Unitats encapçalen la llista de països amb més compres de caganers a través d'internet. Per davant, fins i tot, de països europeus i només superats per l'Estat espanyol. L'empresa espera que les noves figures dels candidats es tradueixin en un augment de vendes en aquest país.

"Sempre intentem estar al dia de l'actualitat a l'hora d'escollir quins nous caganers fem i les eleccions als Estats Units ja fa temps que les seguim de ben a prop perquè donen molt joc. Tal com va passar en el seu temps amb Obama, esperem que la demanda de caganers de Biden i el nou de Trump sigui important", assegura l'escultor de Caganer.com, Marc Alós.

Caganer.com crea figures de caganers artesanalment des de fa 28 anys i aquest 2020 ja havia ideat dos personatges inspirats en la pandèmia de la COVID-19. Per un costat, el caganer de metge, i per l'altre el pagès català amb mascareta i guants.

 

Puigdemont, entre els més venuts

L'empresa compta amb prop de 500 peces de figures que converteixen personatges famosos del món de la política, artístics, esportius o de la ficció, en caganers del pessebre. L'hivern passat les peces més venudes van ser les de la cantant Rosalía, els personatges de la sèrie de televisió 'La Casa de Papel' i la de Carles Puigdemont, que ja forma part dels caganers més venuts juntament amb els de Barack Obama, Donald Trump i Leo Messi.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats