Lleida
10-19° C (pluja)
97% 26 km/h


Boris Johnson demanarà a la reina Elisabet II que suspengui el parlament britànic fins a mitjans d'octubreLa paralització dificultaria als diputats aprovar qualsevol llei per aturar un Brexit sense acord abans de la data prevista de sortida, segons diversos mitjans britànics


El primer ministre del Regne Unit Boris Johnson demanarà a la reina Elisabet II que suspengui el parlament fins a mitjans d'octubre, segons avancen la BBC i The Guardian. El líder tory vol demanar a la cap d'estat britànica celebrar el seu discurs inaugural de govern el 14 d'octubre a Westminster i que implicaria la suspensió de l'activitat parlamentària fins aquesta data.

Una paralització que podria dificultar als diputats aprovar qualsevol llei per aturar un Brexit sense acord. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista, de moment, per al 31 d'octubre i l'executiu de Johnson està intentant renegociar l'Acord de Retirada que hi ha ara mateix sobre la taula, però no descarta abandonar el bloc sense un pacte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats