Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


Boris Johnson: "Preferiria estar mort en una rasa abans de demanar una pròrroga a la UE"A més renúncia a paralitzar la llei de bloqueig i ho fia tot a eleccions


El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va afirmar ahir que unes eleccions generals són l'únic "camí" que pot seguir el Regne Unit per desbloquejar el procés de sortida de la Unió Europea.

El Parlament va vetar ahir ahir a la nit l'avançament electoral que havia demanat Johnson, si bé el Govern va presentar una moció per tornar a intentar obtenir el suport de dos terços de la cambra dilluns que ve. En ser preguntat si en alguna circumstància sol·licitaria una nova pròrroga del Brexit a Brussel·les, el primer ministre va assegurar que preferiria estar "mort en una rasa" abans de fer-ho. D'altra banda, el projecte de llei que veta una retirada del Regne Unit de la UE sense acord el 31 d'octubre superarà avui el tràmit parlamentari, segons un acord assolit entre el Govern conservador de Boris Johnson i l'oposició, el que permetrà que el projecte es converteixi en llei dilluns.

 

Dimiteix el germà de Johnson per "tensions"

Jo Johnson, germà de Boris Johnson i que ostentava el càrrec de secretari d'Estat per a les Universitats, va dimitir ahir per "tensions irresolubles" a trobar-se "dividit entre la lleialtat familiar i l'interès nacional".

"Ha estat un honor representar Orpington (Anglaterra) durant nou anys i servir com a secretari d'Estat amb tres primers ministres. En les últimes tres setmanes m'he vist dividit entre la lleialtat familiar i l'interès nacional", va exposar Johnson a través de la xarxa social Twitter. "És una tensió irresoluble i és moment perquè altres prenguin meu càrrec", va afegir el germà de l'actual primer ministre.

 

 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats