Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h


Brussel·les considera el coronavirus un ''risc'' per a l'economia però diu que és ''massa aviat'' per avaluar-ne l'impacteLa Comissió diu que les "conseqüències" dependran de la durada i l'extensió del brot


Brussel·les considera que el coronavirus és un "risc" per a l'economia europea, malgrat apuntar que encara és "massa aviat" per avaluar l'impacte del brot. La Comissió Europea alerta que el coronavirus podria tenir un "efecte dominó" sobre l'economia, però de moment no té cap previsió econòmica de la dimensió de l'impacte del brot, segons ha dit el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni.

En la presentació de les previsions econòmiques d'hivern, l'eurocomissari ha afirmat que el grau d'afectació sobre l'economia dependrà de la durada i l'extensió del brot. "Com més duri, més probabilitats hi ha que hi hagi efectes col·laterals sobre l'economia i les condicions de finançament globals", ha defensat.

De moment, però, la Comissió inclou el coronavirus com un "risc a la baixa" per a l'economia, però no té cap previsió de quin podria ser l'impacte del coronavirus. Amb tot, Brussel·les assumeix que tindrà un impacte per l'efecte que el brot tindrà sobre l'economia xinesa.

Altres riscos per a l'economia

A banda del coronavirus, l'informe de Brussel·les preveu altres factors que poden tenir conseqüències negatives sobre l'economia europea. Malgrat considerar que la disminució de les tensions entre la Xina i els Estats Units suposen ara un risc menor que abans per a l'economia, la Comissió veu la "incertesa" en la política comercial dels Estats Units com un "obstacle" per a la recuperació de la confiança comercial.

L'executiu europeu també veu la "incertesa" sobre la futura relació comercial entre la Unió Europea i el Regne Unit com un risc, així com les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà i les socials a l'Amèrica Llatina

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats