Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


Cabify tem que "s'agreugin" les agressions a conductors si el TSJC manté la suspensió del reglament que limita les VTCEl seu director general a Europa espera reprendre l'activitat a Barcelona entre dijous i divendres i acusa l'administració de "no fer res per frenar" els atacs


Cabify tem que les agressions contra conductors de VTC "s'agreugin" si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decideix mantenir aquest divendres la suspensió del reglament aprovat per l'AMB que limita la presència de vehicles amb llicència VTC, utilitzada per empreses com Uber o Cabify, a Barcelona. Això és el que ha assegurat aquest dijous el seu director general a Europa, Mariano Silveyra, en una entrevista a l'ACN. El representant de Cabify ha dit que espera reprendre l'activitat a Barcelona entre dijous i divendres, però ha remarcat que no hi tornaran a operar fins que no acabi la "violència", les "amenaces" i l'"agressivitat als carrers" per part dels taxistes. A més, Silveyra ha acusat l'administració de "no fer res per frenar" les "agressions" contra conductors de VTC i l'ha instat a "anar contra els responsables" dels atacs perquè deixin d'"animar els taxistes a avançar a través de la violència".

Silveyra ha qualificat les agressions d'aquest dimecres contra conductors de VTC de "lamentables" i ha demanat que aquestes accions "no quedin impunes" perquè "no es tornin a repetir mai més". El director general de Cabify a Europa ha acusat l'administració de no haver pres les "mesures necessàries perquè la situació no acabés així". "Esperem que ara entenguin que la situació no pot seguir així", ha remarcat.

Pel que fa a la represa de l'activitat a Barcelona, Silveyra ha dit que no tornaran a operar a la ciutat fins que no tinguin la "seguretat que els fets violents no es tornaran a produir". Ha reiterat que els "conductors necessiten treballar" i que hi ha "desenes de milers de persones que demanen el seu servei" a la ciutat.

 

Denunciaran les agressions davant la justícia

El representant de Cabify ha dit que estan "recollint informació" sobre les agressions que es van produir durant el primer dia de vaga de taxistes a Barcelona. "Tenim moltes filmacions i testimonis i la idea és portar-ho tot a la justícia perquè no quedi en no-res i no torni a passar mai més", ha dit.

Silveyra ha apuntat que ja "hi ha moltes denúncies presentades" per atacs contra conductors de VTC i vehicles i que aquests es repeteixen des de fa un any. "Ens han incendiat nou cotxes a Sevilla, tombat un cotxe a Barcelona, hi ha hagut centenars d'agressions per pedregades a vidres que han causat danys a vehicles i conductors i hem tingut conductors a l'hospital", ha afirmat Silveyra.

 

Reclama als taxistes que "respectin" la justícia

El director general de Cabify a Europa ha dit que un "número minoritari de taxistes" ha pres com a "ostatge" la ciutat de Barcelona durant les dues jornades de vaga i els ha demanat que "entenguin" que "la ciutat no és d'ells, sinó dels ciutadans". En aquest sentit, ha reclamat als taxistes que "respectin les decisions de la justícia" i ha dit que "no tindria cap sentit que la justícia canviés d'opinió" sobre la suspensió del reglament aprovat per l'AMB "només perquè un grup minoritari de taxistes bloquegi una ciutat i facin totes les tonteries que han fet".

Silveyra ha destacat que en una ciutat com Barcelona "no pot haver només una opció" per a la mobilitat dels ciutadans. "Si aquesta única opció s'aixeca amb el peu esquerre, com hem vist aquests dies, i decideix bloquejar els aeroports, els ports i les autopistes i prendre una ciutat com a ostatge, veurem que estem en les mans equivocades", ha assegurat el representant de Cabify.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats