Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Cascos garanteix que "mai" no va tenir coneixement d'una "caixa B" al PPL'exministre ha aprofitat per qüestionar els "processos inquisitorials" contra el PP i ha carregat contra el PSOE per causar un "greu perjudici" a la institució parlamentària.


L'exsecretari general del PP Francisco Álvarez Cascos ha garantit avui que "mai" va tenir coneixement de l'existència d'una "caixa B" ni tampoc d'un finançament irregular del partit durant la seva etapa i ha qualificat de "irreprotxable" el comportament dels extresorers del partit Rosendo Naseiro i Álvaro Lapuerta.

En la seva compareixença davant la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el suposat finançament irregular del PP, Cascos ha assegurat que mai va conèixer "res aliè a la comptabilitat oficial del PP" ni "cap activitat mereixedora de retrets" i que el comportament dels extresorers va ser "sempre correcte".

També ha negat de manera contundent que tingui comptes a paradisos fiscals, que rebés quantitats de l'extresorer Luis Bárcenas o que hagués diners que no es ingressés en els comptes o no es fiqués en la comptabilitat oficial.

El també exministre de Foment considera "inversemblant" que des del seu càrrec pogués afavorir a la constructora Hispànica malgrat que l'exdirectiu de l'empresa Alfonso García Pozuelo va reconèixer en el judici de la trama Gürtel haver pagat comissions a Francisco Correa a canvi d'adjudicacions.

"Són falses per inversemblants aquestes acusacions", ha insistit Cascos, que creu que les conclusions de la Fiscalia i el Tribunal es basa en meres "conjectures".

El que sí que ha reconegut és que va rebre una remuneració legal del partit pel seu càrrec de secretari general -mitjançant transferència o xec nominativo-, sou que va incloure sempre en la seva declaració de la renda i que va deixar de percebre el 1996, una vegada que va entrar en el primer Govern de José María Aznar.

En una llarga compareixença, Cascos ha aprofitat per qüestionar els "processos inquisitorials" contra el PP i ha carregat contra el PSOE per causar un "greu perjudici" a la institució parlamentària amb aquest tipus de comissions.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats