Lleida
21/34° C (sol)
97% 26 km/h


Celaá defensa que reobrin les escoles al juny pel seu ''valor terapèutic i emocional''La ministra assegura que "l'educació presencial és insubstituïble"


La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha defensat la reobertura de les classes al juny pel seu "valor terapèutic i emocional per tots els alumnes que han vist molt alterat el seu curs escolar en 24 hores". En una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio justifica obrir les aules perquè la interacció els escolars i els professors és "essencial" i perquè "l'educació presencial és insubstituïble". La ministra ha alertat de la possibilitat que hi hagi un rebrot al setembre i ha detallat que estan treballant en un pla de contingència per fer-hi front. Celaá ha detallat que no allargaran el curs durant l'estiu per "aportar la màxima normalitat al sistema" i donar un descans als alumnes i professors.

La ministra d'Educació ha explicat que el govern espanyol i les comunitats autònomes treballen intensament per la tornada presencial dels alumnes a les aules. Amb tot, ha destacat que és el ministeri de Sanitat i no el d'Educació el que ha de dir si es donen o no les condicions per tornar a obrir o no els centres educatius.

Celaá ha detallat que caldrà "reutilitzar altres espais dels centres i estendre els alumnes" per l'escola fent ús d'altres espais com la biblioteca o la classe d'informàtica". De fet, la ministra ha defensat que caldrà prioritzar "els alumnes d'infantil i primària" i ha explicat que estan treballant per millorar la connexió digital d'alumnes i professors per tal que puguin seguir les classes des de qualsevol punt el setembre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats