Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Cinc dels disset detinguts en l'operació antiterrorista a Barcelona i Igualada estaven molt radicalitzatsTenien voluntat d'atemptar però "en cap moment" han tingut la capacitat de fer-ho


Els Mossos d'Esquadra han detingut disset persones en una operació antiterrorista que s'ha desenvolupat a Barcelona i Igualada des de primera hora del matí. Entre els detinguts, que haurien comès 369 delictes a Barcelona, hi ha un grup de cinc persones "en avançat estat de radicalització" que tenien voluntat d'atemptar a la capital catalana i que passaran a disposició de l'Audiència Nacional. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha destacat que gràcies a la feina dels Mossos d'Esquadra "en cap moment" han tingut capacitat de dur a terme les accions que planejaven. La investigació, que va començar fa un any i mig i porta per nom "Alexandria" ha comptat amb la participació del Grup Especial d'Intervenció, Tedax, la Unitat Canina i agents de seguretat ciutadana.

La investigació va començar el maig de 2017 amb la denúncia d'un ciutadà relacionada amb el jihaidisme. Durant el seu transcurs, amb una vigilància exhaustiva per part de la Comissaria General d'Informació dels Mossos, s'ha descobert que a més de delictes relacionats amb el terrorisme n'hi ha contra el patrimoni, contra la salut pública i d'organització criminal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats