Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


Corea del Nord suspèn el diàleg sobre el desarmament nuclearUn representant de la Cancelleria nord-coreana va acusar Washington, en un comunicat publicat per l'agència estatal KCNA, d'intentar fer servir les negociacions per interessos domèstics


Corea del Nord va posar ahir en dubte que vagi a reunir-se de nou amb els Estats Units després de la fracassada ronda de diàleg d'aquest cap de setmana a Estocolm i va acusar Washington de no proposar res de nou en les converses i mantenir una "política hostil" cap a Pyongyang.

Un representant de la Cancelleria nord-coreana va acusar Washington, en un comunicat publicat per l'agència estatal KCNA, d'intentar fer servir les negociacions per interessos domèstics i va dir que "no té base" l'afirmació dels EUA que dos països tornaran a reunir-se de nou en dues setmanes a la capital sueca.

"Els EUA no van fer res per preparar-se per aquestes negociacions, i només van buscar el seu propi interès polític en fer servir les converses per a la seva política domèstica", afegeix el text. "Aquestes converses ens han portat a pensar que els Estats Units no tenen voluntat política per millorar les relacions bilaterals i que només estan tractant de treure profit d'aquest diàleg per als seus propis fins polítics", prossegueix.

El portaveu va assegurar al seu torn que els EUA "va insistir en la seva postura prèvia i no va portar cap proposta nova a aquesta negociació". També va advertir que si la Casa Blanca insisteix en "els seus vells mètodes de càlcul" per afrontar el diàleg, "l'acord entre les dues parts podria arribar a la seva fi".

Les dues parts van oferir a la premsa diferents versions sobre el que ha passat i ni tan sols es van posar d'acord sobre si el diàleg continuarà o no en el futur. La portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Morgan Ortagus, va assegurar en un comunicat que les dues parts han tingut "bones converses" i que Washington planeja assistir a una altra reunió a dues setmanes, la qual cosa Pyongyang ha posat avui en dubte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats