Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


Dimiteix Kim Darroch després de les crítiques a la "inepta" gestió de TrumpL'ambaixador britànic qualificava a l'Administració de "disfuncional"


L'ambaixador britànic als Estats Units, Kim Darroch, va presentar aquest dimecres la seva dimissió arran de la polèmica sorgida en filtrar uns documents en què qualificava l'Administració de Donald Trump de "disfuncional" i "inepta".

Darroch va decidir presentar la renúncia per posar fi a les conjectures sobre la seva posició al capdavant de l'Ambaixada del Regne Unit a Washington, una cosa que feia "impossible" complir amb la seva tasca diplomàtica, va dir el diplomàtic en un comunicat. El president dels EUA va criticar durament l'ambaixador després que la premsa britànica revelés que Darroch havia afirmat en uns documents interns que per comunicar-se amb Trump és "necessari presentar arguments simples", fins i tot toscs.

Després de conèixer-se la dimissió, la primera ministra britànica, Theresa May, ha lamentat al Parlament que Darroch sentís la necessitat de dimitir com a cap de la missió del Regne Unit a Washington. May va subratllar que la seva Administració havia manifestat el "total suport" a l'ambaixador i ha destacat que un Govern depèn de funcionaris que puguin donar un assessorament "complet i franc". "Des de la filtració dels documents oficials d'aquesta ambaixada, hi va haver moltes conjectures al voltant de la meva posició i la durada de la meva cicle com a ambaixador. Vull posar fi a aquesta especulació. L'actual situació fa impossible poder realitzar la meva tasca com voldria", ha assenyalat Darrach en la seva nota.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats