Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


El govern espanyol amplia el període de transició de la nova norma d'emissions fins a finals de 2020El Ministeri d'Indústria dona més marge al sector automobilístic perquè s'adapti a la regulació europea que entrarà en vigor aquest dissabte


El govern espanyol ha ampliat el període de transició de la nova norma europea per al càlcul d'emissions fins al 31 de desembre de 2020, segons ha informat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme aquest divendres en un comunicat. Així doncs, els fabricants d'automòbils tindran dos anys més per adaptar-se a la regulació que entrarà en vigor aquest dissabte, ja que aquest període d'adaptació només estava previst fins el 31 de desembre d'aquest any.

Concretament, la nova normativa fixa un mètode diferent per mesurar el consum i les emissions de diòxid de carboni (CO2) que és més restrictiu. Durant el període de transició s'utilitzarà una eina, prevista pel propi reglament, que correlaciona els valors de CO2 del nou mètode (WLTP) amb els del procediment anterior (NEPC). Segons l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (GANVAM), aquest règim transitori permetrà reduir del 20 al 5% l'impacte en el preu dels automòbils que tindria aplicar el nou sistema de mesura d'emissions.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats