Lleida
-1 / 8° C (sol)
97% 26 km/h


El govern espanyol s'alinea amb la Comissió Europea i és partidari d'eliminar el canvi d'horaLa portaveu de l'executiu assegura que "no observen avantatges" a la modificació horària


El govern espanyol s'ha mostrat a favor de la proposta europea d'eliminar el canvi d'horari. La portaveu del govern espanyol, María Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que estan "d'acord" amb la Comissió Europea i que es tracta d'una posició que ja defensaven anteriorment perquè "no observen avantatges a canviar l'horari" en funció de l'època de l'any.

La Comissió Europea proposarà abolir el canvi d'hora a la UE i mantenir l'horari d'estiu

La Comissió Europea proposarà abolir el canvi d'hora a la Unió Europea i mantenir l'horari d'estiu. Així ho ha anunciat el seu president, Jean-Claude Juncker, a la televisió pública alemanya ZDF. "Si la gent vol això, ho farem", ha afirmat el luxemburguès en relació a la consulta pública europea sobre el canvi horari en què, segons la premsa alemanya, un 80% dels 4,6 milions de participants van apostar per suprimir el canvi d'hora. "Hem fet una enquesta, milions de persones han respost i creiem que en el futur, l'horari d'estiu hauria de durar tot l'any i això és el que passarà", ha explicat Juncker. La seva portaveu, Mina Andreeva, també ha confirmat que la CE plantejarà aquesta modificació amb una "proposta legislativa".

Facua demana al govern espanyol que doni suport a la proposta de la CE de no canviar l'hora

L'associació de consumidors Facua ha aplaudit la proposta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, d'eliminar el canvi d'hora en els països de la Unió Europea i ha demanat al govern espanyol que doni suport a aquesta mesura. L'entitat també reclama que el govern espanyol adapti el fus horari de l'Estat al de Portugal i el Regne Unit ja que és el més "adequat" amb la ubicació geogràfica del país i el que "li correspondria realment" després que al març del 1940 es decidís adoptar la GMT+1.

Per Facua, la mesura propiciaria "un major aprofitament de les hores de llum i, per tant, un estalvi significatiu en les factures dels usuaris espanyols". D'acord amb una enquesta a nivell europeu, el 80% dels europeus serien partidaris d'eliminar el canvi d'hora a l'octubre i al març.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats