Lleida
11-24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Homrani condemna l’agressió multitudinària al centre de menors tutelats del MasnouEl Govern identifica sis presumptes delictes dels manifestants de dijous


Un grup organitzat va atacar dijous al vespre un centre de menors tutelats per la Generalitat al Masnou, episodi que va acabar amb diversos ferits, entre ells cinc menors que van requerir atenció mèdica.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies condemna un cop més aquests atacs “intolerables”, i més tenint en compte que són centres “de màxima protecció, que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic”.

Va reiterar el seu rebuig frontal a aquestes actituds “violentes” en espais on viuen menors sota la protecció del Govern, i va anunciar que posarà en marxa el seu equip jurídic per denunciar els fets. L’atac es va produir després de la detenció diumenge d’un menor per intent d’agressió sexual a una noia al Masnou. 

Els Mossos d’Esquadra van detenir una persona per atemptat a l’autoritat però ja ha quedat en llibertat. Abans de l’atac, els agents van evitar que dues mobilitzacions de signe contrari es trobessin, una convocada per la Xarxa d’Acollida Popular del Masnou.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va identificar fins a sis presumptes delictes en l’atac al centre d’acollida dels menors tutelats. Segons el conseller Chakir El Homrani va explicar, a banda del delicte “evident” d’odi i discriminació, també es podria acusar els manifestants de presumptes delictes de lesions, amenaces i coaccions, violació de domicili, desordres públics i incitació de desordres.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats