Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


El ministeri implantarà un MIR per a professors que durarà dos anysEl curs s'implantarà en centres educatius singurals, amb el suport d'una xarxa de docents.


El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat avui que l'objectiu del MIR educatiu, que durarà dos anys, és formar i atraure els millors, de manera que el sistema d'accés serà estable, coherent i comptarà amb el suport dels millors docents a través d'una xarxa de centres educatius singulars.

Ho ha explicat en respondre en el Ple del Congrés a la diputada del grup popular Sandra Moneo sobre els objectius que persegueix la proposta d'un MIR en educació feta recentment per Méndez de Vigo perquè s'inclogui en el pacte educatiu que s'està negociant al Parlament.

Les afirmacions del ministre es produeixen després que ahir Ciutadans registrés a la Cambra baixa una proposició no de llei per a la implantació d'un sistema de selecció i formació del professorat denominat Docent intern resident (DIR), basat en el MIR dels facultatius mèdics.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha recordat que el MIR educatiu era un dels punts del pacte d'investidura entre la seva formació i el PP i ha acusat el Govern de "immobilisme" en aquest assumpte.

"Volem copiar allò que funciona bé al nostre país", ha recalcat Méndez de Vigo sobre l'èxit del MIR sanitari, en què es basarà el MIR educatiu.

Ha explicat que aquest projecte formatiu de dos anys s'assentarà els aprenentatges de la formació inicial dels docents i les competències requerides per a l'exercici professional.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats