Lleida
9-12° C (pluja)
97% 26 km/h


El PP demana a Sánchez que enviï a Barcelona un reforç de guàrdies civils i policies davant "la crisi de seguretat"Registra una proposició no de llei perquè es debati al ple del Congrés i culpa Ada Colau del repunt de les dades


El grup del PP al Congrés ha presentat una iniciativa per demanar al govern espanyol que envïi un reforç de policies espanyols i guàrdies civils a Barcelona per "fer front a la crisi de seguretat" que el PP assegura que viu la ciutat comtal. Els populars volen que la proposició no de llei es debati al ple del Congrés i culpen l'alcaldessa, Ada Colau, d'haver "disparat" els índexs de criminalitat amb la seva gestió i de negar la situació.

Al text, el PP proposa que aquest "reforç" treballi i col·labori "temporalment" amb els Mossos i la Guàrdia Urbana per "garantir de manera immediata" la seguretat a Barcelona. A més, reclama dotar de més mitjans personals i humans la Guàrdia Urbana i avança que donarà suport a les iniciatives per millorar la resposta davant els delinqüents multireincidents, i esmenta directament els "problemes" que es poden produir al voltant dels centres d'acollida de menors.

Carrizosa demana a Torra i a Colau abordar la "inseguretat" a Barcelona de manera "immediata"

El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que abordin la "inseguretat" a Barcelona de manera "immediata", i ha reclamat que s’hi comenci a treballar “aquest mateix agost” sense esperar “la incorporació a partir d’octubre de nous efectius” de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Carrizosa ha lamentat la tercera agressió sexual que s'ha conegut aquesta setmana i ha requerit la implicació del govern espanyol, a qui ha dit que també corresponen "les competències en seguretat pública". En aquest sentit, ha reclamat que es convoqui de manera "urgent" la junta de seguretat per determinar aquest mes les mesures a prendre.

Carrizosa també ha lamentat "el deteriorament de la imatge de Barcelona a l'estranger" i ha afirmat que "ambaixades i consolats d'altres països estan alertant als seus nacionals sobre la inseguretat que es viu a la ciutat". El president Ciutadans al Parlament també ha qualificat de "vergonya" el fet de "presenciar a la conselleria d'Interior i a l'alcaldessa retreure's mútuament la responsabilitat" del que ha definit com a "repunt intolerable de la inseguretat". 

A tall d'exemple, Carrizosa també ha denunciat que hi ha "empreses de transport de mercaderies que es neguen a entrar en segons quins barris de la ciutat" després d'haver estat "víctimes de múltiples robatoris violents".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats